SAM [#044]

Circulariteit van een hoger niveau samen met Kozo

Opdrachtgever:
KOZO
Timing:
Q3 2022
Een grote stap vooruit op vlak van duurzaamheid

Kozo is een ambitieus en ondernemend bedrijf dat naast hun activiteiten in de event sector sinds kort ook duurzame woningen commercialiseert. Wegens onze gedeelde missie zijn we dan ook erg blij met deze nieuwe samenwerking. Door onze twee systemen te combineren komen we tot een resultaat dat het negatieve effect op ons milieu maximaal minimaliseert. Met SAM kunnen we de circulariteit van de nutsvoorzieningen garanderen en met Kozo is de duurzaamheid van de structuur ook verzekerd.

Dankzij onze gedeelte visie omtrent circulariteit kunnen we onze positieve impact vergroten tot de ganse woning. Zowel structuur als technieken.

Kozo zet zich in voor het bouwen van werk-en leefruimtes met design-for-disassembly als voornaamste doel. De modulaire en circulaire manier van bouwen met ontwerpvrijheid als uitgangspunt zorgt voor duurzaamheid en aanpasbaarheid. De woningen zijn zo opgebouwd dat alle gebruikte materialen aan het eind van levensduur netjes gescheiden kunnen worden. Op deze manier maximaliseren we het hergebruik hiervan. Juist zoals we dit ook mogelijk maken met SAM.

Bao Living heeft voor deze samenwerking drie types SAM ontwikkelt, waarvan één voor het CHALET-concept en twee voor het CABIN-concept. Zo heeft de klant de vrijheid om te kiezen uit twee verschillende lay-outs met ieder hun voordeel. Op deze pagina ziet u voorbeelden van het CABIN-concept.

Kortom, we zijn zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking en kijken volop uit naar de eerste realisaties.

Meer informatie over KOZO vindt je op www.kozo.co of neem contact op via info@kozo.co.

CO2 uitstoot bespaard:
nader te bepalen
# Bomen geplant:
nader te bepalen
No items found.
Deel dit project op